Péntek reggel elkezdődött az iskolákban a 2017-2018-as tanév első napja. Térségünkben sok diák felújított intézményben kezdheti meg az első tanórát.

Több százezer tanuló kezdte meg a tanévet 2017. szeptember 1-én, pénteken reggel. Az ország számos intézményében megszólalt a csengő, így a diákoknak 180 tanítási nap után lesz újra lehetőségük vakációzni. (Az utolsó tanítási nap 2018. június 15.-én lesz.) Ennek ellenére nem kell túl sokat várni a következő pihenőre, ugyanis október 30-ától november 3-áig tart majd az őszi szünet.

Az iskolakezdés miatt megnövekedett forgalmat rendőrök és polgárőrök segítik a településeken, leginkább a helyi oktatási intézmények környékén. Szeptemberben érdemes körültekintőbbnek lenni a közutakon is, hiszen a tanítási időszakban jelentősen nő a gyalog közlekedő gyermekek száma.

A vakáció idején több iskolát is felújítottak térségünkben, így a diákok megfelelő körülmények között folytathatják tanulmányaikat az őszi időszakban. Pécelen 250 millió forintból újult meg többek között a Petőfi Iskola. Gyálon a Bartók Béla Általános Iskolát, Gyömrőn a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolát, Maglódon a régi építésű iskolaépületeket újították meg. Vecsésen három intézményben is elvégezték a szükséges munkálatokat.

 

(Címlapfotó: Tanévnyitó a Gyömrői II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában 2017. szeptember 1-én)