Az összes régi építésű iskolaépület megújulhat Maglódon egy sikeres pályázatnak köszönhetően. Az energetikai beruházások várhatóan még az idén megvalósulnak.

Sikeresen szerepelt Maglód a Környezeti és Energiahatékonysági Program (KEHOP) közép-magyarországi önkormányzatok számára kiírt pályázatán, így több mint 245 millió forintot Kaphat intézményeinek felújítására a település. Az elnyert összeggel kapcsolatban az önkormányzat azt írja, hogy

a támogatási összeg fedezi valamennyi régi építésű iskolaépület külső hőszigetelését és a nyílászárók cseréjét.

A pályázati pénz mellett Maglód saját zsebből is áldoz iskoláira, saját bevételeinek terhére felújítja a központi épület és a nyaralói palatetős iskolaszárny tetőszerkezetét és tetőhéjazatát is. A beruházást érvényes szerződések birtokában még az idén szeretnék megvalósítani.

Korábban egyébként a térség többi települése is sikeresen szerepelt a pályázaton. Ahogy arról a Reflexx még februárban beszámolt, közel 1.5 milliárd forintból újulhatnak meg Ecser, Gyál, Gyömrő, Pécel, Üllő és Vecsés oktatási intézményei, illetve önkormányzati kezelésben lévő épületei.