Vecsés részvételével egyeztetés kezdődik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér szabályozási tervének módosításáról. A változtatások célja elsősorban az, hogy zökkenőmentesen megvalósulhassanak a Budapest Airport Zrt. (BA Zrt.) tervezett beruházásai.

A két budapesti kerület és két település közigazgatási területét érintő tervet még 12 évvel ezelőtt hagyták jóvá, amelyet aztán 2010-ben módosítottak. Időközben azonban változtak a vonatkozó jogszabályok ezért a jelenleg használatban lévő terv törvény szerint csak 2018 végéig alkalmazható. A határidő lejárata előtt új tervet kell készíteni a területre.

A jogszabályi változások átvezetése mellett másban is segíthet a tervezett módosítás, ugyanis segítséget nyújtana abban, hogy a BA Zrt. megvalósíthassa tervezett beruházásait. Ezek között szerepel a

  • cargó logisztikai csarnok építése,
  • a meglévő parkolók bővítése,
  • az Aeropark repülőmúzeum új helyre való áttelepítése.

A nemzetközi repülőtér fejlesztésére irányuló beruházásokat a kormány kiemelt jelentőségűnek tekinti.

Bárki véleményt mondhat

A tervvel kapcsolatban természetesen társadalmi egyeztetést is folytatnak, 2017. március 22-én, szerdán 10 órakor egy lakossági fórumon bárki elmondhatja észrevételeit, javaslatait. A Bálint Ágnes Kulturális Központ emeleti tárgyalójába szervezett találkozóra várják a lakosság, az érintett civil- és gazdasági szervezetek, valamint a vallási közösségek képviselőit is.

Aki nem tud részt venni a találkozón annak is van lehetősége véleményt mondani, ugyanis a módosítással kapcsolatos észrevételeket március 30-ig, csütörtökig várja a vecsési polgármesteri hivatal építési osztálya az alábbi elérhetőségek egyikén:

  • Vecsés Város Polgármesteri Hivatal, Építési osztály, 2220 Vecsés, Szent István tér 1.
  • foepitesz@vecses.hu.