Engedély nélkül használták a Gyömrő 2000 Kör emblémáját egy jobbikos képviselőjelöltet bemutató prospektusban. A szervezet állítása szerint a kiadványban megjelenő politikai tartalom nem tükrözi szervezetük álláspontját.

Közleményben határolódott el a Gyömrő 2000 Kör egy nemrég utcára került, a település volt polgármesterének nevével fémjelzett újságtól. A választási kampány hajrára készített kiadvány egy kétoldalas pr-cikkben mutatta be a térség jobbikos országgyűlési képviselőjelöltjét. Mindezt úgy, mintha a lap a Gyömrő 2000 Kör jóváhagyásával készült volna.

A civil szervezet a történtekkel kapcsolatban csütörtök este közleményt adott ki, amelyet az alábbiakban teljes terjedelmében közlünk.

A Gyömrő 2000 Kör közleménye

“Tájékoztatjuk Gyömrő város lakosságát, hogy a napokban a postaládákba eljuttatott „Jó itt élni Gyömrő” című (kiadó: Livil Média Zrt.) kereskedelmi kiadványon a Gyömrő 2000 Kör hivatalos emblémájának feltüntetéséhez szervezetünk nem járult hozzá.

Egyesületünk elnöksége a kiadvány tartalmát a megjelenést megelőzően nem látta, azt jóvá nem hagyta. A kiadványban megjelenő politikai tartalom nem tükrözi szervezetünk álláspontját.

A Gyömrő 2000 Kör továbbra is kitart teljes pártsemlegessége mellett, ugyanúgy, mint az elmúlt 20 évben. Tagságunk és városunk lakosságának politikai meggyőződését semmilyen módon nem kívánjuk befolyásolni, azonban mindenkit arra buzdítunk, hogy éljen alkotmányos jogával és vegyen részt a szavazáson.”

 

(Nyitófotó: a Gyömrő 2000 Kör Facebook oldala)