Jobbikkal debütált az új gyömrői prospektus

Furcsa közjátékkal indult az országgyűlési kampány utolsó hete Gyömrőn. A város postaládáiban egy Jó Itt Élni Gyömrő elnevezésű újság jelent meg, amely több oldalas cikkben ajánlotta a választók figyelmébe a térség jobbikos országgyűlési képviselőjelöltjét. A kiadvány címlapján két – elvileg pártfüggetlen – civil szervezet, a Gyömrő 2000 Kör és a Kulturiszt logója szerepel.

Aki aktívan figyeli a gyömrői közéletet az tudja, hogy a város méltatlanná vált korábbi polgármestere, Gyenes Levente hónapok óta a Jobbiknak kampányol. Teljesen természetes, hogy a kampányidőszak alatt az egyik, vagy másik közszereplő elkötelezi magát egy-egy párt mellett, azonban a mindeddig függetlenként emlegetett Gyömrő 2000 Kör logója most bukkant fel először olyan kiadványon, amely a radikális pártot népszerűsíti.

Egyelőre nem világos, hogy mindez a korábbi polgármester magánakciója, vagy csupán arról van szó, hogy a települést 12 éve irányító civil szervezet beszállt az országgyűlési kampányba – a JOBBIK oldalán.

Vajon a Gyömrő 2000 Kör teszi kockára a hitelességét?

Amennyiben ez az eset áll fenn, úgy a szervezet véglegesen lemondhat a sokat hangoztatott pártfüggetlen imázsról. Bár a pr-cikk felvezetőjében előre jelzik, hogy a jobbikos képviselő azért szerepel a lapban, mert gyömrői lakos, azonban a hozzá hasonlóan szintén Gyömrőn élő, a Demokratikus Koalíció színeiben induló Nyeste Andrea már nem kapott helyet az újságban. A pártsemlegesség tehát kizárt.

Vagy csak Gyenes Levente próbálja kisajátítani a szlogen után a logót is?

Előfordulhat az is, hogy a település korábbi polgármestere felhatalmazás nélkül, önkényesen használta a civil szervezet logóját saját politikai kiadványában. Gyenes Levente részéről nem ez lenne az első, hogy megpróbálja sajátjaként kezelni a Gyömrő 2000 Kör szimbólumait. A Reflexx még 2017 őszén fedezte fel azt, hogy a korábbi városvezető megpróbálta titokban levédeni a „Jó Itt Élni Gyömrő” szlogent, amelyet egyébként a várost irányító civil szervezet már évek óta használt. A szlogenharcot végül a Gyömrő 2000 Kör nyerte, a volt polgármesternek ki kellett hátrálnia a kényes szituációból.

Gyenes Levente és Sas Zoltán
Gyenes Levente (balra) és Sas Zoltán (Fotó: Sas Zoltán országgyűlési képviselőjelölt Facebook-oldala)

Bármelyik verzióról is van szó, az egészen biztos, hogy az új kiadványt az országgyűlési kampány hajrájára időzítették, bízva abban, hogy ezzel növelhetik a JOBBIK esélyeit. A kiadvány politikai szerepevállalása vitathatatlan. Ha ez nem így lenne, akkor semmiből sem tartott volna megvárni a kiadással a most vasárnap esedékes választás befejezését.

(A nyitófotó csupán illusztráció!)

One thought on “Jobbikkal debütált az új gyömrői prospektus

 • 2019-05-24 at 12:31
  Permalink

  A Gyömrő 2000 kör, melyet anno Balogh Béla és felesége hozott létre kulturális céllal, sok éve már “csak” a nevében volt az! Kitagadva az alapítókat, szembe kerülve a város helyi lakosságával, a “Mi közületek valóak vagyunk! Mindent értetek veletek!” – általuk bizalmat kapókkal! A város közösségi értékeinek magánvagyonná kiárusítókkal a város, a benne élők kárára!
  A 2000 kör mostanra darabjaira hullott!
  Az egyik rész tovább folytatná a büntetése miatt leváltott “volt városvezetővel” a még megőrzött közösségi területek magánvagyonná tételét a “hivatali hatalommal visszaélve” szerzett értékekkel együtt! Ők azokra “alapoznak”, akik az “ismeretek hiányában” befolyásolhatóak, “megvásárolhatóak”!
  A másik fele fordulna ismét a lakossághoz! De mivel előzőleg ők is részesei voltak a helyiek tönkretételének idegenek javára, a “bizalmat eljátszották”!
  Így ez a szervezet a valóságban régóta nincs!
  S hogy mi van jelenleg Gyömrőn, az előttük volt “lehetőségek városában”?!
  Felélve az összes “aranytartalékunkat”, az állami támogatásokat, 6000- rel mesterségesen megnövelt lakossági létszám, amiből saját bevallásuk szerint “A városnak bevétele nem volt!”- több, mint 10 éven keresztül! S nem valósultak meg a mesterségesen megnövelt lakossági létszám ellátására szerződésbe foglalt, látványtervvel beígért fejlesztések! Az éves szinten 2-300 gyerek születésével a mindennapi életéhez szükséges létesítmények!
  Így jelenleg az a csábító hírdetés, hogy “Gyömrőn minden van!”- annyiban igaz, hogy minden, ami jelenleg gondot okoz az itt élőknek, és a főváros peremkerületei lakói számára!
  Mert reggelente, s délután már ők nem tudnak kõzlekedni az innen rájuk zúduló autós áradattól. Mi pedig nem jutunk át az utca túloldalára!
  A valós az, ami a Régió újság decemberi számában megjelent!
  Hogy “Gyömrő MEGTELT!
  Reméljük, a következő “városvezetés” nem “csak” választási fogásként lesz “velünk élő, közülünk való”! Nem politilai karriert, magánvagyont akarnak maguknak, hanem a már itt élők mindennapi gondjaiknak a megoldása lesz a fontos, hogy valóban “Jó legyen itt élni!”
  Ebben a szép, de fuldokló városban!

  Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .