Ki nyeri a szlogenháborút Gyömrőn?

Érdekes versenyfutás kezdődött a Jó Itt Élni szlogen használatáért Gyömrőn. A városban sokak által ismert politikai jelszó égisze alatt egy olyan új közösség bontogatja szárnyait, amelynek céljait egyelőre senki sem látja tisztán.

Kapóssá vált a Jó Itt Élni szlogen Gyömrőn. Bár a jelszót évek óta a Gyömrő 2000 Kör által vezetett önkormányzat használja, azonban most más is bejelentkezett érte. A civil szervezet mellett a város korábbi polgármestere, Gyenes Levente is kezdeményezte az említett szlogen levédését a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál. A nyilvánosan elérhető adatbázis szerint két védjegybejegyzés történt nemrég:

 • a „Jó Itt Élni – Gyömrő!” kifejezést Gyenes Levente kezdeményezte 2017. augusztus 29-én,
 • a „Jó Itt Élni Gyömrő” kifejezést pedig a Gyömrő 2000 Kör nevű szervezet védette le 2017. augusztus 31-én.

Az egymástól független védjegybejegyzések arra utalnak, hogy jelenleg nincs egyetértés abban, hogy az önkormányzati ráfordításokból felépített szlogennek ki a szellemi birtokosa.

A nevado.hu adatai.

Talán nem csak egy jelszóról szól az egész…

A Facebookon viharos gyorsasággal épült fel egy olyan csoport, amelynek neve megegyezik a most levédett jelszavakkal. A Jó Itt Élni – Gyömrő nevű csoportról sokszor lehetett azt olvasni, hogy a korábbi polgármester kezdeményezésére, s az ő patronálásával jött létre, amivel már a 2019-es önkormányzati választásokra készül a Gyömrő 2000 Kör ellenében. Ezeket a lakossági feltételezéseket a közösségi oldal adminisztrátorai és moderátorai mindig határozottan visszautasították. Azt viszont nehéz nem észrevenni, hogy a nemrég életre hívott és több mint 5 ezer taggal rendelkező Facebook csoport láthatóan komoly anyagi hátszéllel működik: készítettek szórólapokat, zászlókat, saját karkötőket, matricákat, de rendelkeznek saját egyenpólóval, sőt, még óriásplakáton is népszerűsítik magukat.

Mindezek fényében a mostani védjegy-akció tovább erősíti azt a hírt, miszerint a település korábbi polgármestere végleg elfordult saját szervezetétől amióta nem ő vezetheti a várost. Hivatalosnak majd vélhetően csak akkor tekinthető a szóbeszéd, ha a jövőben a cégbírósági bejegyzésekben is felbukkan egy Jó Itt Élni – Gyömrő! nevű egyesület. Ez ugyanis alapfeltétele annak, hogy egy szervezet önkormányzati képviselőjelölteket indíthasson 2019-ben, és kiszorítsa a város irányításából a jelenlegi többséget adó Gyömrő 2000 Kört.

2 thoughts on “Ki nyeri a szlogenháborút Gyömrőn?

 • 2017-09-22 at 15:06
  Permalink

  Gyenes Levente jegyzőkönyvbe mondott saját szavait idézve:”Én mindent a Képviselők kérésére, s hozzájárulásukkal tettem!”- hivatalból, a Városért! S ami így történt, az marad is a Város, s nem pedig egy büntetése miatt leváltott volt vezető új szervezetéé, akiknek a Város, a benne élők irányításához, képviseletéhez joguk nincs!

  Reply
 • 2017-09-25 at 06:15
  Permalink

  Sok éven keresztül harcoltunk azért, mert a lakosság tudta, akarata ellenére, nem a közõsség gyarapodására történtek dolgok a leváltott “városvezetés” által! Ez az eset példa arra, hogy magán emberként tart igényt valaki a hivatali posztja alatt végzett tevékenységéért, amit hivatalból nem tehetett másként, mint a Képviselőtestület, a lakosságg jóváhagyásával!

  Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .