Közös szemétszedési akciót szerveznek a monoriak csütörtökre. Az ehhez hasonló programokra sajnos egyre nagyobb a szükség Budapest elővárosaiban.

Bár a Földművelésügyi Minisztérium idén őszre hirdette meg a szokásos TeSzedd! elnevezésű országos szemétszedési akciót, Monoron úgy gondolják, hogy nem kívánnak addig várni. Április 6-án, csütörtökön közösen húznak kesztyűt a helyiek, hogy kitakarítsák városukat. A szervezők 13 órára, a monori polgármesteri hivatal elé várják a vállalkozó kedvű lakosokat, s tervek szerint 16 órakor fejezik be a hulladékgyűjtést.

A város honlapján azt írják, hogy kesztyűt és zsákot az önkormányzat biztosít az önkénteseknek, mindössze annyit kérnek, hogy aki teheti, az láthatósági mellényt hozzon magával. Jelentkezni a 06-29/612-317 telefonszámon, vagy a princz.verona@monor.hu email címen lehet.

Nem csak Monoron

Monor mellett szerencsére más településeken is szoktak közös szemétszedést szervezni. Ezekre az akciókra sajnos egyre nagyobb szükség van, ugyanis környezetünkben még mindig rengeteg olyan felelőtlen ember él, aki a háztartási hulladékkal inkább a természetet károsítja, vagy a közterületeket csúfítja, ahelyett, hogy a megfelelő helyen leadná azt.

Pécelen március elején szerveztek szemétszedési családi napot, ahol a programot egy disznótorral és gyermekeknek szóló játékokkal is összekötötték. A péceliek még videót is készítettek az azóta lezajlott márciusi akcióhoz:

 

 

(Fotó: nyugat.hu)