Szerda este a rendőrség lezárta a ferihegyi repülőtér 2B terminálját és környékét. A katasztrófavédők is a helyszínen vannak.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI megkeresésére egy ideig nem adott felvilágosítást a lezárás okáról.

A Budapest Airport a várható jelentős torlódásokra és késésekre hívta fel az utasok figyelmét, akiktől azt kérik, hogy ellenőrizzék járataik indulását az interneten vagy a helyszínen a rendőrség, valamint a repülőtér munkatársaitól kaphatnak információt. A ferihegyi repülőtér az érkező járatokat fogadja, a Budapest Airport honlapja szerint éjfélig öt járatot érinthet a késés.

A korlátozás miatt a buszokat sem engedik be a területre. A BKK tájékoztatása szerint a 100E és a 200E autóbuszok csak a vecsési Market Centrálig közlekednek, onnan nem mehetnek tovább.

Az Index helyszínen tartózkodó olvasója szerint az utasokat a váróterem egy zárt részébe terelték minden részről, senki nem mehet ki és be. A boltok bezártak, az emberek a földön ülve várakoznak több százan több mint egy órája. A rendőrök nem mondanak semmit, csak annyit, hogy ilyenre még nem volt példa.

FRISS: A Katasztrófavédelem feloldotta a lezárást, újraindult a forgalom – írják a Budapest Airport Facebook-oldalán. A BKK tájékoztatása szerint a buszok is újra járnak. Sajtóinformációk szerint sugárzó anyag szivároghatott ki egy teherszállító gépből, ez okozta a fennakadást.

 

(Nyitófotó: Visualhunt)