Monor és Gyömrő után Vecsésen és Mendén is hangulatosabbá válik a vasúti aluljáró. Az unalmas közlekedési útvonalakat különböző alkotói csoportok varázsolják színesebbé idén ősszel.

Olyan jól sikerült a MÁV aluljárófestő kampánya 2017-ben, hogy a vasúttársaság idén is meghirdeti az akciót. Tavaly a monori vasútállomás aluljárója újulhatott meg a Csillagfürt Művészeti és Fejlesztő Alapítványnak köszönhetően, és idén is lesznek olyan települések a körzetünkben, ahol egyedi arculatot kapnak az ütött-kopott aluljárók.

A vasúttársaság honlapján is közzétett pályázati felhívás szerint hat helyszínen, köztük Vecsésen és Mendén szépülhet meg a kijelölt vasúti gyalogos aluljáró mintegy 800 négyzetméteres felülete. A lelkes festőbrigádok egyénileg vagy csoportosan jelentkezhetnek a munkára, 2018. szeptember 26-án éjfélig kell benyújtaniuk elképzelt alkotásuk látványtervét. Az engedélyezett terveket október 1. és november 30. között vasútbiztonsági felügyelet mellett festhetik fel a győztes jelentkezők. A festéshez szükséges eszközöket, alapanyagokat természetesen a MÁV biztosítja.

További részleteket a MÁV honlapján lehet olvasni, a jelentkezési lapok pedig az alábbi linken érhetők el.

 

(Nyitófotó: Csillagfürt Művészeti és Fejlesztő Alapítvány Facebook oldala)