Ismét lecsóval köszöntik az őszt Gyömrőn. 2017. szeptember 1-én, és 2-án, pénteken és szombaton egész napos rendezvényt tartanak a helyi Tőzeges tó mellett.

Idén rendezik meg nyolcadik alkalommal a Gyömrői Lecsófőző és Hagyományőrző Fesztivált, amely az egyik legnépszerűbb esemény a város rendezvényei közül. A gasztronómiai találkozón bárki bizonyíthatja, hogy ő ért legjobban a lecsó elkészítéséhez, ráadásul újításként idén külön versenyt hirdetnek a grill ételek számára is.

A kétnapos programsorozatra nem csak azoknak érdemes ellátogatni, akik egy jót akarnak enni, hiszen a kézműves bemutatók, a kulturális és szórakoztató előadások, valamint a zenei fellépők önmagukban is biztosítják a folyamatos jó hangulatot.

A rendezvény egyik legkedveltebb programja a Parasztolimpia, amelyen népi játékokra, falusi szokásokra épülő vetélkedőben mérhetik össze tudásukat a jelentkező csapatok. Aki benevez a versenyre az jobb, ha legalább kicsit konyít a farönk hasogatáshoz, a kukoricamorzsoláshoz, a borlopózáshoz, emellett nem ijed meg attól, ha szalmabálát kell cipelnie, gumicsizmát kell dobálnia, csirkét kell kergetnie, vagy éppen az asszonyát kell talicskán szállítania. A Parasztolimpia győztesei vándorkupát és értékes díjakat kapnak.

Parasztolimpia Gyömrőn 2015-ben (Fotó: lecsofeszt.hu)