Ebben a tanévben Gyömrőn rendezik meg a tanulásban akadályozott diákok versenyének országos döntőjét. A különböző megyékből érkező csapatok a Teleki kastélyban mérik össze tudásukat.

Idén 42-ik alkalommal rendezik meg a tanulásban akadályozott diákok nevelését, oktatását ellátó általános iskolák Országos Komplex Tanulmányi Versenyét. Az eseménynek ezúttal Gyömrő lesz a házigazdája, a diákok a Teleki kastélyban – hivatalos nevén: Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Kollégium és EGYMI épületében – találkoznak az Üllői út 26 szám alatt. Az országos döntőben magyar irodalom, történelem, matematika, életvitel és gyakorlati ismeretek, földrajz, valamint természetismeret témakörökben mérhetik majd össze tudásukat a tanulók.

A döntő előtt előzetes fordulókat rendeztek az ország megyéiben, és a fővárosban, így összesen 25 csapat vehet részt a gyömrői megmérettetésen.

A Reflexx információi szerint a döntő hivatalos megnyitóját június 1-jén, csütörtökön tartják a Hankó István Művészeti Központban, a verseny pedig pénteken 8 órától kezdődik.

Az országos versenyen a csapatok arany, ezüst és bronz fokozatot érhetnek el, a kiemelkedő egyéni teljesítményt nyújtó diákok tárgyjutalomban részesülnek. A verseny megyei és országos állomásainak megrendezését az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja.

 

(Címlapfotó: mapio.net)