Felújítják Gyömrőn a rendkívül rossz állapotú Dózsa György utat. Szűcs Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője bejelentette: 100 millió forintot biztosítanak a kivitelezésre.

Még idén felújítják a rendkívül rossz állapotú Dózsa György út körforgalom és Szent István út közötti szakaszát Gyömrőn, amiről személyesen Szűcs Lajos tájékoztatta a helyi képviselőtestületet. A térség országgyűlési képviselője (FIDESZ-KDNP) október 9-én, hétfő délután a Gyömrői Polgármesteri Hivatalban értesítette a város döntéshozóit arról, hogy

külön összeget, 100 millió forintot igényelt az útszakasz rendbetételére, amit az országgyűlés is támogatott.

Szűcs Lajos a testületi ülésen elmondta, hogy a megszavazott pénzt az eredeti tervekkel ellentétben nem a Magyar Közút Zrt. kapja, hanem az önkormányzat, ezzel is azt segítve, hogy a város célzottan és gyorsan tudja megrendelni a kívánt munkát. A rendelkezésre álló forrást kizárólag az említett útszakasz felújítására lehet fordítani, így most már csak az időjáráson múlik a kivitelezés időpontja.

A testületi ülésen Mezey Attila polgármester a város nevében megköszönte a segítséget, s hozzátette azt is, hogy

 

amennyiben a közbeszerzést sikerül gyorsan tető alá hozni, még ebben a hónapban megvalósulhat a Dózsa György út felújítása.

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő (FIDESZ-KDNP) tájékoztatja a gyömrői képviselőket

A településen élők erre az útszakaszra panaszkodtak az egyik legtöbbet az elmúlt időszakban. Még 2016 júliusában jelent meg a hír, miszerint a mostani felújításokból a gyömrői utak sem maradnak ki. Akkor a Gyömrői Hírhatár számolt be arról, hogy a helyi Fidesz több tárgyalást folytatott Magyari Lászlóval, a Magyar Közút Zrt. pest megyei elnökével és dr. Nemes-Nagy Tiborral, a szervezet vezérigazgatójával, amelynek végül meg lett az eredménye, a közútkezelő is támogatta a terveket. A korábban ígért 100 millió forintot az ígéreteknek megfelelően valóban betervezték a Magyar Közút Zrt. 2017-es költségvetésébe, azonban a munkát csak 2018 nyarán tudnák elvégezni. A mostani támogatásnak köszönhetően nem kell várni jövő nyárig, ráadásul mindkét összeg rendelkezésre áll, így jó esetben 200 milliót fordíthatnak majd a megyei fenntartású gyömrői utakra.