Bár hivatalos megerősítés még nem érkezett lapunkhoz, hírek szerint távozhat tisztségéből Gyömrő korábbi polgármesterének szóvivője. Hauser Antal hosszú évek óta az önkormányzat kommunikációs referense, ezzel párhuzamosan a helyi Signal TV főszerkesztője. (FRISS: a hírt ma délelőtt megerősítették.)

A bíróság pár hónapja mondatta le tisztségéről méltatlanság miatt Gyömrő volt polgármesterét, hogy aztán a lakosság Mezey Attilát bízza meg a városvezetői feladatokkal. A tavaszi polgármesterváltással párhuzamosan a város kommunikációs életében is változások következhetnek: a Reflexx információi szerint hamarosan távozhat pozíciójából Hauser Antal, a korábbi polgármester szóvivője is.

A kommunikációs referens önkormányzati munkája mellett 2006-ban kezdett műsorvezetőként dolgozni a gyömrői székhelyű Signal TV-ben, majd 2010-ben bízták meg a televízió főszerkesztői feladataival. Aktívan részt vett az önkormányzati újság szerkesztésében, valamint több városi rendezvény lebonyolításában.

A szóvivő várhatóan a Hír TV-ben folytatja pályafutását, amit a hírcsatorna belső forrásai informálisan megerősítettek. Hauser Antal tervek szerint május közepén búcsúzik Gyömrő Város Önkormányzatától. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Signal TV-ben végzett munkáját érintheti-e a váltás, de várhatóan onnan is elköszön az eddigi főszerkesztő. Az ügyben megkerestük az érintettet, ha az információkat megerősíti, vagy cáfolja, természetesen azonnal közzétesszük.

FRISS:

Hauser Antal megkeresésünkre megerősítette a Reflexx információit. Kérésére az alábbiakban közöljük válaszát:

“Az elmúlt évek során számos kolléga búcsúzott el a hivataltól nyugdíjazás, vagy másik munkahely választása okán. Bár mind kiváló munkát végeztek, belőlük (sajnos vagy szerencsére) nem vált hír ennek kapcsán. A személyemmel kapcsolatos felvetésekre reagálva meg tudom erősíteni, hogy május 14-vel távozom az önkormányzat kommunikációs referensi posztjáról. Ezúton is köszönöm a mindenkori város- és hivatalvezetés, valamint az összes kollégám támogatását, együttműködését, mellyel segítették a munkámat.

Bízom benne, hogy távozásommal megszűnik az az utóbbi időben tapasztalható és rendszeres politikai nyomásgyakorlás, mely a hivatali munkámmal párhuzamos újságírói tevékenységem kapcsán érte a városvezetést. Remélhetőleg ezt követően minden olyan állami, pályázati forrást Gyömrő is megkaphat, amit más környező települések is.

Újságíróként, televíziós szerkesztőként a jövőben is az eddigi értékrendben és szakmai szellemiségem mentén folytatom a munkámat. “

 

(Címlapfotó: atv.hu)