Egy ideig nem volt érdemes keresni Maglód város oldalát a Facebookon, mert a helyi lakosok egyik fontos közösségi csatornája elérhetetlenné vált. A hibát időközben orvosolta az önkormányzat.

Lekapcsolták a maglódi önkormányzat Facebook oldalát, legalábbis egy ideig valamiért elérhetetlen volt a település közösségi felülete. A város hivatalos csatornáját több mint ezer felhasználó követte, ők azonban csütörtök délelőtt csak az alábbi hibaüzenetet látták, ha rákerestek kedvelt oldalukra:

Hibaüzenet Maglód Facebook oldalán

Az oldal lekapcsolásáról előzetesen nem adott tájékoztatást az önkormányzat. Információk szerint egy vitás ügy eredményezte a felület elnémítását, ugyanis egy helyi lakos, Erika szóvá tette a városról készített PR-videó kapcsán, hogy

milyen kár, hogy magasból nem látszik az a sártenger, amiben az utcánk lakosainak naponta dagonyázni kell.

Erika szerint emiatt tették inaktívvá az oldalt, hogy az adminisztrátornak ne kellje foglalkoznia a negatív észrevételekkel. Bár a leírtak valóságtartalmát nem tudjuk ellenőrizni, azonban az esettel kapcsolatban egy ideig ez volt az egyetlen nyilvános információ.

Időközben a Reflexx megkereste a város önkormányzatát, ahol azt mondták, hogy fontosnak tartják a lakosság tájékoztatását.

Karbantartás miatt átmenetileg nem volt elérhető az oldal, senkinek sem állt érdekében a Facebook oldal lekapcsolása.

A maglódi Facebook oldalt február 1-jén, délelőtt újraindították. A hivatal szerint minden fórumon nyitottak a lakossági észrevételekre – a Facebookon is -, ha azoknak valóban egy-egy probléma megoldása a céljuk.

Természetesen mindenkinek az az érdeke, hogy Maglód Facebook oldala megfelelően üzemeljen, hiszen ma már sokan online felületeken értesülnek a településüket érintő információkról. Erre jelenleg a város hivatalos weboldalán, Facebook oldalán, a Maglódi Hírhatár oldalán, vagy a Reflexx maglódiaknak szóló aloldalán van lehetősége a helyieknek.