Szeptember 10-én Gyálon tartották az idei Motocross Országos Bajnokság utolsó előtti fordulóját. A szép eredmények mellett sajnos a sérülések miatt is emlékezetes marad a futam.

Kiemelt helyszínként tartják számon a hazai motorsportban a gyáli pályát. A homokos borítás komoly állóképességet és profi motorkezelést kíván meg a versenyzőktől. Aki Gyálon nyerni tud az okkal örülhet, amire szeptember 10-én, a hazai sorozat negyedik állomásán volt lehetősége minden versenyzőnek.

A királykategória (MX Open) futamát Szvoboda Bence nyerte, aki idén csak vendégszereplőként motorozik a hazai sorozatban. A versenyző 2017-ben nem csak a magyar bajnokságban állhatott a dobogó legfelső fokára, ebben az évben már az osztrák, a szlovák és a cseh futamokon is győzni tudott.

MX2 kategóriában Varga Imre nyerte a gyáli futamot, ám örömébe sajnos üröm is vegyült. A versenyző egy bemutató ugrással kívánt elbúcsúzni a közönségtől, ám a földet érés nagyon szerencsétlenül sikerült. A háromszoros magyar bajnok csuklótörést és belső vérzést szenvedett, így kórházba kellett szállítani.

Varga Imre balesete (Forrás: sportivo.hu)

A gyáli pályát mintha az ördög szállta volna meg, ugyanis a futamon negyedik helyen záró Kiss Márk is akkora balesetet szenvedett, hogy az agyrázkódás miatt a végén semmire sem emlékezett a versenyből.

Az Országos Bajnokság következő találkozóját október 8-án Nyársapáton rendezik, majd október 15-én Tápióbicskén szállnak újra nyeregbe a versenyzők a csapatversenyen.

 

(Címlapfotó: Varga Imre a sérülés pillanatában Forrás: Magyar Motorsport Szövetség honlapja)