Egy hónapot kellett várni arra, hogy kiderüljön, ki lehet a gyömrői városvezető legközvetlenebb segítője. Bár hivatalos döntés még nincs, viszont az eddigi jelekből már lehet következtetni.

Többhetes keresgélés és egyeztetés után hamarosan megszülethet a döntés arról, hogy ki lesz Gyömrő új alpolgármestere. Bár az erről szóló határozat csak a november 13-i, szerdai testületi ülésen születik meg, azonban a bizottságok összetételéből már most lehet következtetni arra, hogy ki pályázik a legnagyobb eséllyel a pozícióra.

A Reflexx birtokába került információk szerint van egy képviselő, aki a Jó Itt Élni színeiben politizál, illetve jelenlegi tervek szerint nem lesz tagja egyetlen bizottságnak sem. Ez azért beszédes információ, mert az alpolgármesterek sosem kapnak helyet a képviselőtestület bizottságaiban. Tehát aki kimarad, az nagyon jó eséllyel az új alpolgármesteri pozíció várományosa. Gyömrőn egyetlen ilyen képviselő van a testületben:

TÓTH JÁNOS

A Jó Itt Élni képviselője társadalmi megbízatásban – tehát kevesebb munkaidőben és kevesebb pénzért – láthatná el a munkáját, erre már korábban is utaltak az önkormányzat Facebook-oldalán.

A sokatmondó jelek ellenére a végső döntést természetesen Gyömrő képviselő-testülete hozza majd meg, amely testületen belüli és kívüli személyeket is megbízhat az alpolgármesteri feladatokkal.

Tóth János a Jó Itt Élni Közösség választási kiadványában – Vajon ő lesz a befutó?