Alig használják az emberek a közterületeken található piros levélgyűjtő szekrényeket, a leveleknek csupán egy százalékát adják fel ezeken keresztül. Az új lakossági igények teljesen átalakíthatják a posta szerepét.

A logisztikai infrastruktúra megújítását tűzte ki célul a Magyar Posta, a vállalat emellett vizsgálja, hogy mely szolgáltatásokat érdemes megtartania – nyilatkozta Schamschula György a posta vezérigazgatója a Magyar Nemzetnek.

Folyamatosan csökken a posta fő bevételi forrása, azaz a levélfeladások és a csekkbefizetések száma. Már a piros levélgyűjtő szekrényeket is alig használják az emberek, a leveleknek csupán egy százalékát adják fel a régóta ismert, klasszikus levélszekrényeken keresztül. A postán eladott újságok száma is drasztikusan csökkent, ezért vizsgálják azt is, hogy hogyan érdemes a hírlapterjesztést megtartani.

Mindeközben nőtt a csomagfeladások száma. Erre reagálva indították el a logisztikai infrastruktúra átalakításának hároméves programját. A cél az, hogy a szezonálisan kiugró mennyiségeket is kezelni tudják.

Felmérik azt is, hogy mit tehetnek a postahivatali hálózat gazdaságos üzemeltetéséért, amire kétségtelenül szükség van. A Reflexx 2017 nyarán írt arról, hogy a gyömrőieknek elege lett a helyi posta zsúfoltságából, ezért aláírásgyűjtés kezdődött a településen annak érdekében, hogy végre pozitív változások történjenek.