A tervezetthez képest egy hónappal később, júniusban nyílik meg az IKEA harmadik magyarországi áruháza Soroksáron. A beruházással 300 új munkahely jött létre.

Május helyett június 14-én nyílik az IKEA új áruháza Soroksáron – tájékoztatta a cég az MTI-t hétfőn. A beruházás azért késik, mert a cég egyik alvállalkozója nem tudta határidőre teljesíteni vállalásait.

A közel 17 milliárd forintos beruházás megvalósításában az elmúlt másfél évben 2000 ember vett részt. Az új áruház 34 ezer négyzetméteres, amelyben – a korábbi tájékoztatás szerint – háromszáz ember dolgozik majd.

Az IKEA a világ legnagyobb bútor-kiskereskedelmi konszernje, összesen 340 áruházzal rendelkezik 28 országban, franchise rendszerében pedig 40 áruház üzemel. Az IKEA Magyarország árbevétele a legutóbbi nyilvános adatok szerint a 2016. augusztus végéig tartó pénzügyi évben csaknem 14,5 százalékkal, 54 milliárd forintra nőtt. A vállalatcsoport is sikeres évet zárt tavaly, 34,2 milliárd euró árbevételt ért el, ami 7,1 százalékos növekedés az előző évhez képest. Az IKEA nettó nyeresége 19,6 százalékkal, 4,2 milliárd euróra nőtt.

(Fotó: magyarepitok.hu)