Több mint 2 és fél millió nyugdíjas kap nyugdíjprémiumot az év utolsó előtti hónapjában. A kormány a gazdaság jó teljesítményével indokolja döntését.

Novemberben kapják kézhez a nyugdíjasok a nyugdíjprémiumot, valamint a nyugdíjkorrekció összegét. Ezt Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyekért is felelős államtitkára nyilatkozta az MTI-nek. A nyugdíj-kiegészítés és a nyugdíjprémium összegének pontos meghatározásáról a törvényben leírtaknak megfelelő számításokkal hamarosan dönt a kormány, de az már biztos, hogy a novemberi nyugdíjjal ezek is megérkeznek. Novák Katalin a prémium kifizetését a gazdaság jó teljesítményével indokolta, amit szeretnének a nyugdíjasokkal is érzékeltetni. Az intézkedés 2,6 millió embert érint.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nemrég azt nyilatkozta, hogy a nyugdíjprémium egy 125 ezer forintos átlagnyugdíj esetében éves szinten mintegy 12 ezer forintnyi, az inflációs korrekció nyomán a nyugdíjba beépülő emelést és plusz mintegy 12 ezer forint egyszeri kifizetését jelenti.