A Reflexx-nek adott interjúja után az országos sajtó is felfigyelt a maglódi feltaláló felajánlására. Radosza Sándor új találmányának hasznosítási jogát az államnak ajánlotta fel cserébe azért, hogy új iskola épülhessen a pest megyei városkában. Úgy tűnik, hogy túl sokat várni nem lehet, hiszen Kanadából már bejelentkeztek a találmányért.

Még április közepén, elsőként a Reflexx-nek nyilatkozott Radosza Sándor egy általa kifejlesztett víz alatti generátorról. A Maglódon élő tévériporter és feltaláló szerint (aki korábban a Radosza-gyűrű nevű taneszközével vált ismertté itthon és külföldön) az áramfejlesztő úgy fogja munkára a vizet, hogy nem szennyezi a környezetet, nem kell elterelni a folyót, nem kell hozzá felszíni műtárgy (duzzasztógát, zsilip), nem korlátozza a hajózást, nem változtatja meg a táj arculatát, sem a környék talajvíz-háztartását és élővilágát. Acélból készül, elemeit kis és közepes méretű üzemcsarnokban is gyárthatják, normál teherautókkal szállítják a helyszínre, leeresztik a folyó fenekére, odalent pedig összeszerelik.

Radosza Sándor, feltaláló (Fotó: nol.hu)

Hírportálunknak adott interjúja után a Népszava is felkereste a maglódi férfit, aki a lapnak újra megerősítette, hogy átadja az államnak legújabb találmánya, a vízalatti generátor hasznosítási jogát, ha cserébe új iskolaépülettel bővítik a helyi intézményt.

Maglódi lakosként Radosza is szívén viseli a település sorsát, ahol a Vermesy az egyetlen iskola. Ez egy 13 ezer lakosú város, sok az új beköltöző, így a diákok létszáma is folyamatosan nő – nyilatkozta a Népszavának. Az iskolában minden évben új szükségtantermeket nyitnak. A bővítésre korábban már születtek tervek, ám eddig nem sikerült megvalósítani. Maglódon egy új, nyolc tantermes épület felépítése a cél.

A feltaláló elárulta azt is, hogy

egy kanadai befektető már érdeklődött új találmánya felől, ám ő még a magyar kormány válaszára vár.

A Reflexx még április közepén megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát az ajánlattal kapcsolatban. Amint válaszolnak, természetesen közzé tesszük.

 

(Fotó: nol.hu)