A nyugodt választási kampány után kölcsönös gesztust tettek egymás felé Gyömrő polgármesterjelöltjei. Mezey Attila készülhet a polgármesteri teendőkre, Békefi Miklós pedig – ahogy azt ígérte – a rekultivált szemétbánya feltárására. Ez utóbbiban ígéretek szerint az önkormányzat is segíteni fogja.

Két nappal a gyömrői időközi polgármester-választás után már nincsenek tisztázatlan kérdések a település további működését érintően. A Helyi Választási Bizottság hivatalos adatai szerint összesen 4509 gyömrői voksolt április 23-án. A 4485 érvényes szavazat 74%-át Mezey Attila (Gyömrő 2000 Kör) kapta, így gyakorlatilag képes volt ugyanarra az eredményre, mint elődje. Békefi Miklós (független) a szavazatok 25%-át, Kovács István (Munkáspárt) pedig az 1,5%-át tudhatta magáénak.

A választás estéjén a Reflexx számolt be elsőként az időközi polgármester-választás eredményéről, így a szavazóhelyiségek zárása után kb. 45 perccel már mindenki értesülhetett a legfontosabb információkról. A nyugodt kampány ellenére érezhetően sokakat érdekelt a végeredmény, amit az is bizonyít, hogy a Reflexx cikkére 15 perc alatt 1.000 gyömrői felhasználó kattintott.

Korrekt kampány után kölcsönös gratuláció

Az elmúlt napokban Mezey Attila és Békefi Miklós is értékelte a mögöttünk hagyott néhány hetet. A frissen megválasztott városvezető szerint ez a választási kampány más volt, mint az eddigiek, méltó a városhoz és a demokrácia alapelveihez. Hozzátette, hogy

Természetesen ehhez kellett a másik induló két jelölt hozzáállása is. Ezúton köszönöm meg ezért Békefi Miklósnak és Kovács Istvánnak, hogy betartották a kampány írott és íratlan etikai szabályait és hozzájárultak ahhoz, hogy városunk egy nyugodt békés kampányt tapasztalhatott meg.

Békefi Miklós még a választás estéjén, a HVB bejelentése előtt gratulált a Gyömrő 2000 Kör győztes jelöltjének. Felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt 4 polgármester-választás során nem volt még ekkora arányú (25%-os) támogatottsága a második helyen végzett jelöltnek, amelyhez külön köszönetet mondott támogatóinak. Az eredményre hivatkozva jelezte, hogy

Remélem egyúttal, hogy a város vezetése a következő két évben a döntések meghozatalakor figyelembe fogja venni a programomra leadott szavazatok által közvetített választói elvárást is.

A függetlenként induló jelölt közleményében újra megerősítette, hogy amint rendelkezésére bocsátja az önkormányzat a tulajdonosi hozzájárulást, lefolytatja a talajradaros vizsgálatot a volt szemétbánya területén. A vizsgálatra azért lenne szükség, mert a Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezet információi szerint több száz hordónyi veszélyes hulladékot ástak el Gyömrőn, az Annahegyi út végén, a volt szemétbányák rekultivált területén. A PEVDI és az állítólagosan elásott hordók ügye bár végigkísérte majdnem a teljes kampányidőszakot, nem sikerült megnyugtatóan rendezni a kérdést.