Közmeghallgatást tartanak Pécelen május 15-én, hétfőn. A 17 órakor kezdődő fórumot a PIOK Szemere Pál Általános Iskola aulájában tartják. A lakossági találkozón Szöllősi Ferenc polgármesteri beszámolója után tervek szerint szó lesz a várost érintő várható fejlesztésekről, illetve lehetőség lesz arra, hogy a résztvevők közvetlenül kérdezzék a péceli képviselő-testület tagjait.

Azok, akik már most tudják, hogy mit szeretnének kérdezni, és szeretnék, hogy arra garantáltan felkészült válaszokat kapjanak, előre benyújthatják kérdéseiket. Ez esetben május 8-ig kell a polgármesterhez eljuttatni a felvetéseket a hivatal címén (Péceli Polgármesteri Hivatal, 2119 Pécel, Kossuth tér 1.), vagy emailen ( polgarmester@pecel.hu illetve jegyzo@pecel.hu) keresztül.

Ezeknek a fórumoknak az a célja, hogy a lakosságot közvetlen módon bevonják az önkormányzati feladatok meghatározásába. Közmeghallgatást az önkormányzati törvény szerint évente legalább egyszer kell tartani egy előre meghirdetett időpontban. A találkozók hivatalos testületi ülésnek minősülnek, tehát jegyzőkönyv készül róluk.