Az év utolsó hónapjaiban is fejlesztik a közúti hálózatot Pest megyében. Zajlik az új M4-es építése, az M2-es bővítése, új csomópont épül az M3-as autópályán és több helyen újítják az alsóbbrendű országos közúthálózatot is.

Év végi összefoglalót készített a Pest Megye Lapja a megyét érintő jelenlegi útfelújításokról, amelyben a térségünket érintő munkákra is kitér. Tervek szerint 2019 őszén adnák át az M4-es gyorsforgalmi utat, az Üllő és Cegléd közötti 45 kilométer hosszú szakasz két fázisban készül el, több mint 70 milliárd forintból. A fejlesztéssel településeink megközelíthetősége biztonságosabbá és gyorsabbá válik. A beruházáshoz szükséges forrásokat a magyar költségvetés biztosítja.

Idén tavasszal kezdődött az M2-es gyorsforgalmi út Dunakeszi és Vác közötti szakaszának bővítése, amelynek köszönhetően 2019-re végig négy sávon haladhat majd a forgalom. A projekt az M0-ás és a Vác déli csomópont közötti 19,6 kilométeres szakaszt érinti, a beruházás nettó értéke 32,9 milliárd forint, amit uniós és hazai forrásból fedeznek.

Ötmilliárd forintos beruházás keretében új csomópont épül az M3-as autópályán, amely nagymértékben megkönnyíti majd Fót és Mogyoród megközelítését.

A lap arról is beszámol, hogy a megyében lévő 2694 kilométernyi országos közúthálózatból az idei év utolsó hónapjaiban mintegy 42 km útszakaszt újítanak fel (többek között Maglódon, Gyömrőn és Monoron) 6,45 milliárd forintból, ami kétszerese a tavalyinak.