Még az év első felében elkezdődik a megyei fenntartású utak felújítása térségünkben. Munkagépek zúgására és forgalomterelésre idén többek között Gyálon, Gyömrőn és Monoron is számítani kell.

A Magyar Közút Pest Megyei Igazgatósága több nagyfelületű javítást is tervez a monori-vecsési térségben 2017-ben. Kósa Veronika, a társaság kommunikációs osztályvezetője a Reflexxet arról tájékoztatta, hogy – időjárás és gépkapacitás függvényében – várhatóan már májusban–júniusban elkezdődnek a munkálatok, az alábbi helyszíneken:

  • a 4601-es (Budapest–Tiszakécske összekötő) út, 20+421–20+720-as km szelvények közötti szakasza (Gyál belterületén),
  • a 46102-es (Monor–Csévharaszt bekötő) út, 0+870–1+180-as km szelvények közötti szakasza (Monor belterületén),
  • a 4605-ös (Monor–Dánszentmiklós összekötő) út, 6+0–6,750-es km szelvények közötti szakasza (Csévharaszt belterületén),
  • a 3101-es (Kerepestarcsa–Vecsés összekötő) út, 4+730–5+400-as km szelvények közötti szakasza (Nagytarcsa belterületén).

Ígéretek szerint Gyömrő sem marad ki

A gyömrői Dózsa György út

Közel egy évvel ezelőtt, 2016 júliusában jelent meg hír arról, hogy az idei felújításokból a gyömrői utak sem maradnak ki. Akkor a Gyömrői Hírhatár számolt be arról, hogy a helyi Fidesz több tárgyalást folytatott Magyari Lászlóval, a Magyar Közút Zrt. pest megyei elnökével és dr. Nemes-Nagy Tiborral, a szervezet vezérigazgatójával, amelynek végül meg lett az eredménye.

A gyömrői Dózsa György (azaz a 3111-es) út 100 millió forintból fog megújulni 2017-ben. A hírportál a gyömrői Fideszre hivatkozva arról írt, hogy sikerült elérni, hogy ne csak kátyúzások történjenek, hanem a kritikus szakasz teljes hosszán és teljes szélességben megújuljon az úttest, emellett helyreállítják mindkét oldalon a vízelvezető árok profilját is. A munkálatok során az útpályát több helyszínen felbontják majd, és az ilyenkor szükséges alépítménnyel megerősítik aszfaltozás előtt, hogy ezzel megfelelő teherbírása legyen az útnak.

A tavalyi információkat most Mezey Attila, a település polgármestere is megerősítette, aki Facebook oldalán arról számolt be, hogy a hozzá érkezett hivatalos tájékoztatás szerint a gyömrői Dózsa György út burkolatának felújítása az idei év második felében készülhet el.

Térségünk települései mellett az ország több pontján is felújításokra lehet számítani. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a 2017 és 2020 közötti időszakra 271,6 milliárd forintos közútfejlesztési és -felújítási tendert írt ki még februárban, az ország hat régiójára.