Számos intézményben indulnak felújítási munkálatok a következő hónapokban Vecsésen. A település polgármestere szerint a beruházások mellett arra is lesz lehetőség, hogy növeljék a város ingatlanvagyonát.

Több intézményben kezdődnek felújítási munkálatok Vecsésen – nyilatkozta Szlahó Csaba, a település polgármestere. A városvezető szerint a következő hónapokban három iskola, a polgármesteri hivatal, a Cifra csárda és a kisepresi sportpálya is megújulhat, amelynek részleteiről a Williams Televíziónak nyilatkozott.

Újra kell tárgyalni az Andrássy iskola pályázatait

Újraszámolják költségeiket az Andrássy Gyula Általános Iskola rekonstrukciójára pályázó vállalkozók. Szlahó Csaba szerint erre azért van szükség, mert az elmúlt hónapokban jelentős változások történtek az építőiparban, ami többletköltséget okoz a beruházásokban részt vállaló cégek életében. A polgármester hozzátette azt is, hogy a vecsési önkormányzat arra törekszik, hogy segítséget nyújtson a vállalkozások újonnan jelentkező kiadásaihoz.

Nem az Andrássy iskola az egyetlen, ami a következő hónapokban megújul, hiszen a Halmi Telepi Általános Iskolában is bővítési munkák kezdődnek. Hamarosan kihirdetik a lehetséges kivitelezőt, így tavasszal elkezdődhet az intézmény bővítése. Emellett a falusi iskola sem marad érintetlen, a Grassalkovich Antal Általános Iskolának az udvarát újítják fel az előttünk álló időszakban.

Tovább nő az önkormányzat ingatlanvagyona

Az oktatási intézmények felújításával párhuzamosan zajlik a vecsési polgármesteri hivatal rendbetétele is, emellett megkezdődött a hajdani Cifra csárda épületének rekonstrukciója. A több mint 250 éves épületnek idén a lábazati szigetelése kezdődik el. Félig-meddig ugyancsak az iskolákhoz kapcsolódó munka a kisepres pálya továbbfejlesztése, ahol az önkormányzat futókört és parkolókat hoz létre, ezzel kialakítva egy komplex sport- és játszóteret. Szlahó Csaba elmondta, hogy a korábban megkezdett útépítéseket is folytatni szeretnék Vecsésen, aminek mértékét a zárszámadás után tudják majd pontosítani.

A polgármester szerint figyelmet fordítanak arra is, hogy a település vagyonát növeljék, ezért jelenleg is tárgyalásokat folytatnak azzal a céllal, hogy az önkormányzat újabb ingatlanokat vásároljon.

 

(Fotó: a vecsési Halmi Telepi Általános Iskola bejárata)