Hamarosan elkezdődik az új monori sportcsarnok alapozása, ezzel fizikailag is lerakják a környék legnagyobb sportberuházásának első építőköveit.

Napok óta zajlik az új monori sportcsarnok építési területének szivattyúzása, amellyel már az épület alapozását készíti elő az önkormányzat. A munkaterületről kiemelt talajvizet csöveken keresztül vezetik el a város szélére, s engedik bele a gyáli csatornába, tehát a kivitelező nem a környék árokrendszerét terheli.

Rajki László tájékoztatása szerint a terület szivattyúzása az alapozás végéig tart. A Monori Városfejlesztő Kft. ügyvezetője a helyi televíziónak elmondta, hogy ezen a héten elindul a föld aktívabb kitermelése a leendő sportcsarnok területén, s ezzel párhuzamosan a közműcégek is elkezdik a munkát. Utóbbiaknak még az alap elkészítése előtt ki kell építeniük a szükséges csőhálózatot. A munka zajosabb része a betont szállító mixer autók megjelenésével kezdődik, amihez az ügyvezető a környéken élők türelmét kéri.

A leendő sportcsarnok területére egyébként már egy ideje nem lehet behajtani, ahogy arról korábbi cikkünkben is írtunk. A forgalomkorlátozásnak elsősorban balesetmegelőzési okai vannak.

A másfél milliárdos monori fejlesztés a térség legnagyobb sportberuházása lesz.

A leendő monori sportcsarnok belső látványterve

(Fotók: Monor Városi Sportcsarnok Facebook oldala)