Rendőrségi nyomkövetővel a lábán követte el sokadik lopását Gyálon egy 46 éves férfi. Bár egy korábbi bűncselekmény miatt a hatóság megtiltotta számára, hogy elhagyja lakhelyét, őt ez nem különösebben érdekelte.

A tolvaj még augusztusban a gyáli vasútállomáson lopott meg egy férfit, aki részegen aludt a váróterem egyik padján. A zsebesnek könnyű dolga volt, pillanatok alatt kiszedte az alvó férfi zsebéből a 70 ezer forintot érő telefont, azonban a zsákmánynak nem örülhetett sokáig, mert a biztonsági kamerák mindent rögzítettek. Az RTL klub beszámolójában még azt is látni, hogy a tolvaj lábán ott dudorodik a rendőrségi nyomkövető eszköz, amit egy korábbi bűncselekmény miatt kellett viselnie.

Az áldozat olyan részeg volt, hogy észre sem vette mi történt vele. A telefonját is csak másnap kezdte keresni, először azt hitte elhagyta. Csak a rendőröktől tudta meg később, hogy valójában kifosztották.

A rendőrség hamar a tolvaj nyomára bukkant, a bíróságon gyorsított eljárásban tárgyalták az ügyét. Mivel korábban is kifosztott valakit, ezért most 4 év letöltendő börtönbüntetést kapott.

 

(Nyitókép: a biztonsági kamera képe az RTL felvételein)