Amíg sokan csak keseregnek egy-egy csúnya időjárás alkalmával, addig Tiszavölgyi Dávid és csapata inkább lehetőséget lát abban, ha felhők gyülekeznek a fejünk fölött. A monori viharvadász fiú szerint a legcsúnyább felhőkben is meg lehet találni a szépséget.

Különleges hobbinak hódolnak Tiszavölgyi Dávid és barátai, akik nemcsak hogy érdeklődéssel figyelik a hazai időjárási jelenségeket, hanem kifejezetten keresik is azokat. A monori fiatalember és társasága fényképezőgéppel és videókamerával a kezükben vadásznak a Magyarország területén felbukkanó viharokra.

Tiszavölgyi Dávid háta mögött egy 2017 májusi vihar (Forrás: viharvonal.com)

Ilyen akciókat elsősorban amerikai filmekben szoktunk látni, de Tiszavölgyi Dávid és társai a bizonyítékok arra, hogy az úgynevezett „viharvadászat” Magyarországon is létezik. S bár hazánkban nem tombolnak tornádók, ennek ellenére Dávid szerint itt is lehet veszélyes oldala ennek a hobbinak. Például akkor, ha valaki túl közel merészkedik egy viharhoz, amit egy-egy jó fotó érdekében néha ők is megkockáztatnak.

A viharvadász csapatnak Tiszavölgyi Dávid mellett jelenleg további hat tagja van: Fekete Levente (Gyömrő), Czirok Bence (Orosháza), Nagy László (Siófok), Gyuricza Dóra (Németország, Baden-Württemberg), Nagy Eszti és Papp Péter (Perkáta). A társaság tagjai elemzésekkel, előrejelzésekkel, illetve fotózással foglalkoznak. A cikkünkben szereplő gyönyörű villámokat például Czirok Bence vadászta le fényképezőgépével.

A viharok iránti szeretet már a 2000-es évek után kialakult bennem. Eleinte féltem a villámlástól, de aztán utánanéztem kicsit a meteorológiának és elkezdett érdekelni a dolog

– fogalmaz weboldalukon Tiszavölgyi Dávid. A monori fiatalember beszámolója szerint 2006-ban kezdődött a viharok iránti érdeklődése, ami – néhány éves szünet után – 2015 környékén ejtette végleg rabul őt.

A Reflexx hetekkel ezelőtt kereste meg Dávidot, aki lapunk kedvéért összeállított egy kisebb képsorozatot Monor téli képeiből. ITT megtekintheti, de további fotókat is találhat az, aki néha felkeresi a viharvonal.com oldalt. Ki tudja, talán kedvet kap, és ön lesz a viharvadász csapat legújabb tagja!

Most újra felvettük vele a kapcsolatot, keresésünk pillanatában épp egy Monor melletti zivatart követett. Dáviddal abban maradtunk, hogy figyelni fogjuk munkájukat, és a környékünket érintő aktuális és érdekes eseményekről a jövőben beszámolunk majd.