Rémhír volt a gyömrői kormányablak bezárásáról szóló pletyka, villámgyorsan cáfolták az ezzel kapcsolatos valótlanságokat. Bezárásról tehát nincs szó, túlterheltségről viszont igen.

Pár nappal ezelőtt kelt szárnyra az a rémhír Gyömrőn, miszerint bezárás fenyegeti a helyi kormányablakot. Az első – vélhetően felületes – információk után volt, aki azonnal lobbizni akart az okmányiroda bezárása ellen, azonban hamar kiderült, hogy úgy fogják bezárni a Monori Járási Hivatal Gyömrői Kirendeltségét, ahogy nemrég a helyi rendelőintézetet. Sehogy. Az ezzel kapcsolatos rémhíreket maga Tarnai Richárd, pest megyei kormánymegbízott cáfolta, aki elmondta, hogy továbbra is változatlan nyitva tartással fogadja ügyfeleit a gyömrői okmányiroda.

Mindezek ellenére sajnos csöppet sem egyszerű a kormányablak helyzete a településen. A Reflexx információi szerint a gyömrői kirendeltség szolgáltatásait az esetek túlnyomó többségében fővárosiak veszik igénybe, akiknek megéri Gyömrőre kiutazni. Ez viszont jelentős többletmunkát okoz az okmányirodának, ráadásul kevesebb idő jut a helyi és környékbeli ügyfelekre.