Május 17-től június elsejéig felújításokat végeznek a Keleti pályaudvaron, ezért számos a Keleti pályaudvart érintő vonat menetrendje változik. A szolnoki-sülysápi vonalon közlekedő utasoknak Kőbánya felsőn lesz érdemes átszállniuk.

Budapesten, a Keleti pályaudvar és Kelenföld állomás között pályakarbantartást végeznek május 17-től június 1-ig – olvasható a MÁVINFORM közleményében. A munkálatok idején az S60-as sülysápi vonatok Kőbánya felsőről, a G60-as szolnoki és nagykátai vonatok Kelenföldről indulnak és oda érkeznek.

Utazás a Keletiből Szolnok irányába

A Kőbánya felsőről a vidéki végállomások felé induló járatokat a Keleti pályaudvarról az alábbiak szerint lehet majd elérni:

  • a Sülysápra induló vonatokat a Keletiből induló szolnoki zónázó vonatokkal,
  • a Nagykátára és a Szolnokra induló gyorsított személyvonatokat a Keletiből induló hatvani személyvonatokkal.

Eljutás a Keleti pályaudvarra

Kőbánya felsőről a Keletibe az alábbiak szerint lehet majd eljutni:

  • a Szolnokról érkező gyorsított és a Nagykátáról érkező személyvonatokról Kőbánya felsőn a hatvani személyvonatokra és a szolnoki gyorsított személyvonatokra kell átszállni,
  • a Sülysápról érkező vonatokról Kőbánya felsőn a szolnoki zónázó vonatokra kell átszállni.

Azok az utasok, akik egyes járatokkal a Kelenföldi pályaudvarra érkeznek az M4-es metróval közelíthetik meg a leggyorsabban Budapest belvárosát.

A vasúttársaság azt kéri, hogy mindenki figyelje az állomásokon kihelyezett hirdetményeket és útbaigazító táblákat, térképeket, valamint a hangos utastájékoztatást.