Lakossági fórumot tartott a Demokratikus Koalíció elnöke Monoron. A politikus szerint napokon belül megállapodhatnak a monori és a vecsési körzetben induló baloldali jelöltekről.

Monoron tartott lakossági fórumot Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke. A találkozót november 29-én, szerda este tartották a helyi művelődési házban. A választási gyűlésen elsősorban a nyugdíjasok helyzetéről és a devizahitelesek megmentéséről kérdezte a volt miniszterelnököt a hallgatóság.

Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatót is tartott a monori fórum előtt, ahol elmondta, hogy véleménye szerint jövő tavasszal az „orbáni világ” és az „európai világ” között kell majd választania a magyaroknak. A politikus kitért arra is, hogy az a szándékuk, hogy a lehető legtöbb ellenzéki párttal meg tudjanak egyezni, hogy ezzel a legerősebb jelölteket állíthassák majd ki az egyéni körzetekben. A DK elnöke hozzátette, hogy az egyéni jelöltek mellett önálló listával fog indulni a DK, aminek ő lesz az első helyén.

Gyurcsány Ferenc jelezte, hogy az MSZP-vel jelenleg folyó tárgyalásokat szeretnék a jövő hét végéig lezárni. Ezekről a tárgyalásokról korábban a Reflexx is beszámolt, az első kiszivárgott hírek szerint a vecsési választókerületben a Vecsésen élő Dr. Vonnák Iván indult volna a baloldal közös jelöltjeként MSZP-s színekben. Azóta viszont módosulhattak a tervek, ugyanis az ATV információi szerint végül a Gyurcsány-féle DK indíthat majd közös jelöltet Pest megye 7-es körzetében.

A monori választókerület lehetséges baloldali jelöltjéről eddig nem voltak hírek. Az ATV információi szerint ott az MSZP kapná meg a lehetőséget a jelöltállításra.

 

(Nyitófotó: lakossági fórum Monoron, Forrás: a monori DK Facebook oldala)