Csaknem 40 millió forint értékben kapott számítástechnikai eszközöket a péceli általános iskola. Az intézménybe látogató emberi erőforrások minisztere bejelentette, hogy a régióban több mint 6 milliárd forintot költenek az oktatási intézmények informatikai fejlesztésére.

Még az idén 6,2 milliárd forintos informatikai fejlesztési támogatást kapnak költségvetési forrásból a közép-magyarországi régió oktatási intézményei – jelentette be az emberi erőforrások minisztere hétfőn Pécelen. Balog Zoltán a Péceli Integrált Oktatási Központ, Általános Iskola és Gimnáziumban (PIOK) tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az érintett 650 iskola december 15-ig megkapja a kormányzati támogatásból finanszírozott eszközöket: 14 ezer számítógépet és monitort, 6 ezer laptopot és 7 ezer projektort.

Balról jobbra: Böszörményi Csaba a PIOK vezetője, Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő és Balog Zoltán miniszter megérkezik az új számítógépekkel (Fotó: kormany.hu)

Az MTI tudósítása szerint a péceli iskola a fejlesztési támogatásból 251 eszközt (asztali gépeket, monitorokat, laptopokat, projektorokat) kapott csaknem 40 millió forint értékben. Az eseményen jelen volt Szűcs Lajos, a térség országgyűlési képviselője is, aki arról beszélt, hogy a PIOK-ot éppen tíz éve adták át, és azóta ez a fejlesztés a legnagyobb az intézmény életében.

Nem ez az első iskola a térségben, ahol elkezdődött az informatikai fejlesztés. November elején a Gyömrői II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában cserélték le az intézmény elavult számítógépeit.