Ünnepélyes keretek között adták át a felújított Nyitnikék óvodát Pécelen. A város polgármestere szerint további beruházások is várhatók a településen.

A közel 59 millió forintból felújított épületet Szöllősi Ferenc Attila polgármester és dr. Szűcs Lajos a térség országgyűlési képviselője adta át december 5-én, kedden délelőtt. A munka során hőszigetelést kapott az épület homlokzata, a födém, kicserélték a homlokzati nyílászárókat és napelemes rendszert telepítettek az épület tetejére.

Szöllősi Ferenc Attila az ünnepélyes átadón elmondta, hogy a mostani fejlesztés mellett további beruházások is zajlanak a településen. Ezek között említette az Újtelep rehabilitációját, az új utak építését, illetve jelezte azt is, hogy

hamarosan új óvodája és még egy orvosi rendelője lesz az egyre népesebb városnak.

A mostani beruházás a Környezet és Energetikai Hatékonysági Operatív Program (KEHOP) pályázatainak köszönhetően valósult meg. A munkát egy helyi cég végezhetett el, aminek akár szimbolikus jelentése is lehet, hiszen Pécel polgármestere épp a napokban nyilatkozta azt, hogy a város jövőjének a helyi vállalkozások lehetnek a biztosítékai.

Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő (b) és Szöllősi Ferenc Attila polgármester az átadón (Fotó: Pécel Város Önkormányzata)

 

(A nyitófotó forrása: Pécel Város Önkormányzata)