22 különböző borvidék, 32 nyitott pince, közel száz program – a közép-magyarországi régió egyik legnagyobb boros eseményét rendezik meg most szombaton, Monoron.

Június 10-én, most szombaton tartják hatodik alkalommal a Borvidékek Hétvégéje rendezvényt, melynek köszönhetően országosan ismert és elismert borászok érkeznek Monorra az ország 22 különböző borvidékéről. Az eseményre ellátogató vendégek többek között az egri Juhász testvérek, a villányi Bock Pince borait és a szekszárdi Bodri borokat is megkóstolhatják, tervek szerint összesen 32 nyitott pincében lehet majd megízlelni a magyarok egyik legkedveltebb italát. Aki a borkülönlegességek mellett további kulináris élvezetekre vágyik, az sem fog csalódni, hiszen a füstölt kolbász, a disznósajt, a parasztmájas, a sült csülök, a párolt káposzta, a pirított burgonya, a hurka-kolbász, a csülökpörkölt, a rántott sertéskaraj, vagy éppen a palacsinta mind-mind elengedhetetlen „tartozékai” a hétvégi rendezvénynek.

A bor mellé programdömping is jár

Koncert 2016-ban a Borvidékek Hétvégéjén (Fotó: monor.hu)

A közép-magyarországi régió egyik legnagyobb boros eseményét ingyenesen látogatható zenei programokkal színesítik a szervezők. A közel száz program közül kiemelkedik a monori taggal felálló Ladánybene 27 zenekar élő koncertje. A nagyszínpadon túl hangulatos pinceszínpad is várja az ide látogatókat, itt többek között a Kiss Kata Zenekar koncertjét és a smooth jazz magyar úttörőjét Zolbert-et hallhatják élőben.

Jó tudni

A rendezvényen a kóstolás feltétele a kóstolópohár megvásárlása, amely 1900 Ft-ba kerül, de emellé 5 darab 200 forint értékű bortallért is adnak. A tallérokat a 32 nyitott pince bármelyikében be lehet váltani, az ezen felüli további fogyasztást, a fogyasztás helyén készpénzben lehet rendezni. A rendezvény területére a belépés és a programok megtekintése természetesen ingyenes, a városba érkező vendégek közlekedését kisvonatokkal és taxikkal segítik a szervezők.

És hogy hol lesz pontosan ez az egész? Itt mutatják 7 másodpercben: