Közel 100 kilométert kell majd utazniuk a monori szurkolóknak egy-egy „hazai” meccs miatt az NB II.-ben. A kék-fehérek óbudai albérletbe kényszerülnek addig, amíg a Monor SE pályája meg nem felel a másodosztály előírásainak.

Megerősítette a Reflexx korábbi információit a Monor SE, miszerint nem alkalmas a monori pálya másodosztályú mérkőzések lebonyolítására, így a csapat a jövőben egy budapesti helyszínen játszhatja hazai mérkőzéseit. A klub által kiadott közlemény szerint Óbudára kell utazniuk a monori szurkolóknak, ha „hazai” meccset szeretnének látni a jövőben.

A Monor SE tájékoztatása szerint egy NB II-es létesítmény létrehozása komoly anyagi terheket jelent, ráadásul a kivitelezés sok ideig tart, amelyet lehetetlen elvégezni a következő bajnokság kezdetéig. A Klub azt írta, hogy az ideiglenes megoldás érdekében már rég elkezdték az egyeztetéseket, ugyanis a monori pálya még az NB III. feltételeinek is csak nagyon nehezen felel meg. Az Egyesület albertirsai, ceglédi, dabasi és a soroksári helyszínekről is tárgyalt, végül azonban más lett a befutó:

Jelenleg friss hír és tény, hogy a III. Kerület pálya üzemeltetőjének ajánlatát fogadtuk el, így hazai mérkőzéseinket az óbudai kék-fehér létesítményben fogjuk lejátszani.

– írták közleményükben.

A Monor SE vezetői azt kérik, hogy bár messze lesz az óbudai helyszín, de ne ítéljék el döntésüket, hiszen próbáltak minden szempontot figyelembe venni a pálya kiválasztása előtt. Hozzátették azt is, hogy igyekeznek majd kárpótolni a kék-fehér szurkolókat és segítséget nyújtani a közel 50 kilométeres utazáshoz a „hazai” meccsek alkalmával.

 

(Fotó: A III. kerületi TVE klubháza, Forrás: 3einternational.hu)