Bajnokcsapat! A Monor SE legyőzte a Diósgyőr tartalék csapatát, így behozhatatlan előnyre tett szert a kék-fehér egyesület. Azaz feljutott az NB II-be.

Szó szerint brutálisan kemény meccset kellett vívnia Horváth Dávid csapatának ahhoz, hogy már 6 fordulóval a bajnokság vége előtt bajnokként ünnepelhesse magát. A Monor SE széttördelt és durva mérkőzést játszott a Diósgyőr második csapatával, ám a végén ez a nap is a kék-fehérek győzelmével ért véget. A hazaiak mindkét gólját Tóth Ádám szerezte, az egyiket a 31-ik, a másodikat pedig a 87-ik percben.

Kisebb dulakodás a piros lapot ért ütés után

Ütés és balhé a második félidőben

A mérkőzés tétjét mindenki érezte, a feszültség a második félidőtől csúcsosodott mindkét csapat játékában. Szommer Attila játékvezető nem tudta hatékonyan visszafogni a futballistákat, így mindkét csapat részéről egyre több csúnya becsúszást és egyéb szabálytalanságot kellett lefújnia. Végül a 61-ik percben a piros lap is előkerült, a diósgyőri tartalékcsapatban játszó Szabó II. Balázst azért állították ki, mert ütéssel válaszolt arra, hogy az egyik monori játékos nem engedte őt felkelni a földről. Az eset után kisebb balhé alakult ki a pályán, de szerencsére hamar lehiggadtak a játékosok.

A mérkőzés lefújásával a sportszerűség is visszatért a gyepre, kölcsönösen megköszönték egymásnak a játékot a két csapat tagjai. Horváth Dávid tanítványainak felcsendülhetett végre a „We Are The Champions” című örökzöld sláger.

Jöhet a másodosztály

A kék-fehérek megérdemelten nyerték meg a bajnokságot, a tavalyi jó teljesítmény után idén is meggyőző produkciót mutattak az első mérkőzéstől kezdve. Az NB II-ben való indulás elől mára minden akadály elhárult. A feljutáshoz szükséges pontokat begyűjtötte a Monor SE, illetve nemrég a klub honlapján azt is közölték, hogy a másodosztályhoz szükséges licenckérelmüket is jóváhagyta a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Szurkolói körökben már csak egyetlen kérdés maradt: alkalmas-e a monori pálya másodosztályú mérkőzések lebonyolítására. Meg nem erősített információk szerint az is elképzelhető, hogy a bajnokcsapat jövőre egy budapesti helyszínen játszhatja hazai mérkőzéseit.