A 400 millióból épülő új egészségügyi központ és mentőállomás után újabb sikert könyvelhet el Vecsés: járási tanuszoda és kézilabdacsarnok épül a városban 2018-ban.

A jövő év során több mint 16 milliárd forintot fordít a kormány a köznevelési infrastruktúra fejlesztésére. A programnak köszönhetően országszerte összesen 65 településen épül tanuszoda, tornaterem, illetve fejlesztik az iskolai tantermeket is.

Pest megyében 11 települést érint a fejlesztési program, köztük Vecsést is, ahol járási tanuszodát és kézilabdacsarnokot építenének 2018-ban. A tanuszoda fejlesztésének előfeltétele, hogy a város a fejlesztés helyszínéül szolgáló ingatlanokat ingyenesen az állam tulajdonába adja. A beruházás végeredményéről már el is készültek a látványtervek, hiszen a források biztosítását megelőzően hosszú ideje folytak az előkészítő munkálatok.

A kézilabda munkacsarnok a vecsési Halmi Telepi Általános Iskola udvarán, a jelenlegi, elhasználódott műfüves pálya helyén épül meg. A beruházás már kész tervekkel, építési engedéllyel rendelkezik. A tanuszoda leendő helyszínét egyelőre nem ismerni, arról jelenleg is folynak az egyeztetések.

Szlahó Csaba a település polgármestere szerint

a fenti beruházások állami támogatása Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő közbenjárása nélkül, nehezen valósulhatott volna meg.

A 16 milliárdos kormányzati forrás döntő részét, azaz 10,44 milliárd Ft-ot az uszodák építésére fordítják, míg a tantermek és a tornatermek fejlesztésére 3-3 milliárd forint jut.

A vecsési tornacsarnok látványterve (Forras: vecses.hu)