A kormánypártok a folytatásra szavaznak a vecsési körzetben, újra Dr. Szűcs Lajos lesz a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltje.

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt is megnevezte országgyűlési képviselő-jelöltjét. Meglepetés nincs,  Dr. Szűcs Lajos száll ismét harcba a választók szavazataiért a vecsési választókerületében. A FIDESZ-KDNP jelöltje 2014-ben a leadott szavazatok 42,96 százalékát szerezte meg, ezzel maga mögé utasítva a JOBBIK (Sas Zoltán akkor 19,62 százalékot kapott), illetve a baloldali összefogás (Szabó Rebeka 29 százalékos eredményt ért el) jelöltjét.

Pest Megye 7-es számú választókerületéhez Ecser, Felsőpakony, Gyál, Gyömrő, Maglód, Pécel, Üllő és Vecsés tartozik. A következő országgyűlési választást 2018 tavaszán tartják.

A FIDESZ bejelentésével szinte teljessé vált az a névsor, amellyel a 7-es választókerület választópolgárai találkozhatnak majd a szavazólapokon. Ahogy arról korábban a Reflexx beszámolt, a JOBBIK Sas Zoltánt, a Momentum pedig Kasalovszky Bernadettet indítja a körzetben, viszont továbbra sincs jelöltje a baloldali összefogásnak. Az első hírek szerint a vecsési MSZP elnökét szerették volna indítani, azonban később már arról szóltak a hírek, hogy a körzetben a Demokratikus Koalíció állíthat közös jelöltet. Emellett természetesen bárki megmérettetheti magát április 8-án, aki március 5-ig 500 támogató aláírást tud összegyűjteni.

UPDATE:

Cikkünk megjelenése után kaptuk a jelzést, miszerint már az LMP-nek és a baloldali összefogásnak is megvan a saját jelöltje. A Demokratikus Koalíció Nyeste Andreát, a szervezet gyömrői elnökét, az LMP pedig információk szerint Apostol Klaudiát indítja tavasszal.