Térségünk több településén is szünetelni fog a gázszolgáltatás május közepén. A szolgáltató karbantartási munkái egy napig okoznak majd kisebb kényelmetlenséget.

Karbantartási munkák miatt gázszünet várható május 18-án, csütörtökön több településen. Maglódon, Mendén, Péteriben, Üllőn és Vecsésen várhatóan reggel 6 órától 22 óráig fog szünetelni a gázszolgáltatás. A karbantartási munkát végző FGSZ Földgázszállító Zrt. és a TIGÁZ-DSO arra kéri az érintett települések lakosait, hogy a gáz leágazó vezetékébe épített első elzárószelvényt és a gázmérőnél felszerelt csapot zárják el.

A rendszerüzemeltetők törvényben szabályozott módon gázszolgáltatási szünetet rendelhetnek el évente a földgázrendszer karbantartása, átalakítása, felújítása, fejlesztése, cseréje és új felhasználó bekapcsolása esetén. Az évente elvégzett karbantartási munkálatok megkerülhetetlenek, hiszen csak így biztosítható a megfelelő ellátás a fogyasztók számára.

Aki szeretne további felvilágosítást kapni a gázszünettel kapcsolatban, az az éjjel-nappal hívható 06-80-300-300-as számon keresheti a TIGÁZ-DSO diszpécserszolgálatát.

 

(Címlapfotó: wasabicube via Visualhunt)