Egymás után jelennek meg fotók arról, hogy mennyi sok szemétkupac alakul ki Gyál környezetében. A civilek és az önkormányzat küzd, de a felelőtlen viselkedést egyelőre lehetetlen megszüntetni.

Hétről-hétre hulladékkal árasztják el Gyál környezetét, a szabálysértők károkozásáról már heti szinten számol be a hulladekvadasz.hu oldal. Július végén Gyálon a Wesselényi utcában találtak kommunális és állati hulladékot, valamint építési törmeléket.

(Fotó: hulladekvadasz.hu)

Augusztus elején a Gyáli csatorna mellett húzódó erdősáv szélén találtak bontott autóalkatrészeket. Az egykori járműnek még a rendszáma is a helyszínen hevert egy kis fáradt olaj kíséretében.

(Fotó: hulladekvadasz.hu)

A hónap közepén olajos flakonokat és autókerekeket kaptak lencsevégre a település határában, mintha csak egy szerelőműhely dobta volna ki feleslegessé vált hulladékait.

(Fotó: hulladekvadasz.hu)

Csak néhány napnak kellett eltelnie, hogy újabb gyomorforgató helyszínre bukkanjon egy fotós. A gyáli kiserdőben használt ruhákból és elektronikai hulladékból alakítottak ki kisebb szemétdombot.

(Fotó: hulladekvadasz.hu)

Az illegális hulladéklerakás még mindig óriási méreteket ölt Budapest környékén. Hiába szerveznek újra és újra szemétszedési akciókat az önkormányzatok, különböző civil szervezetek, vagy a TeSzedd! Mozgalom, a környezetre fittyet hányók rendre munkát adnak a társadalom többségének.

Aki a fentiekhez hasonló szemétkupacot fedez fel a környék településeinek határában, az bejelentheti a Hulladékvadásznak, vagy jelezheti a Reflexx Láttam, Küldöm menüpontjában, amely bármikor elérhető a hírportál jobb oldali sávjában.