Egy gyáli 12 éves kislány hiába utasította vissza egyik iskolatársa közeledését, az nem törődött bele a helyzetbe. A 6-ik osztályos fiú és barátai az erdőbe csalták a lányt, ahol a vád szerint megerőszakolták.

Egy gyáli általános iskola felső tagozatos tanulója és két barátja gyalázatos tettre vetemedett – írja a Bors. A fiú, akit a lapban csak R. G. monogrammal emlegetnek egyik évfolyamtársához próbált közeledni, mindhiába, a 12 éves kislány elutasította iskolatársa érdeklődését. A fiú később a Facebookon jelezte a lánynak, hogy le akar vele feküdni, illetve az iskolában többször előfordult az is, hogy választottja nyakát csókolgatta.

Bár a lány a közösségi oldalon is letiltotta az egyre erőszakosabban viselkedő fiút, végül úgy határozott, hogy személyesen kéri meg R. G.-t, hogy hagyja őt békén, ezért az iskola előtt megvárta. A fiút két társával együtt érkezett a találkozóra, ahonnan a három fős társaság egy közeli erdőbe csalta a lányt, aki állítólag félt, és nem mert menekülni. A helyszínre érve két fiú őrködött, amíg a harmadik erőszakosan és durván legalább kétszer közösült a 12 éves kislánnyal.

A Budapest Környéki Törvényszék (Forrás: MTI)

A lány később a barátainak és a szüleinek is elmesélte történteket, végül a szülei tettek feljelentést. R. G. a rendőröknek azt mondta, hogy nem csinált semmi rosszat, nem volt kezdeményező és nem alkalmazott erőszakot.

R. G. pénteken ül a vádlottak padjára a Budapest Környéki Törvényszéken, ahol 12. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszakkal vádolják. Gyimesi Kinga bírósági szóvivő a Borsnak elmondta, hogy az eset 2016 februárjában történt.