Nem szűkölködik sportfejlesztésekben Gyál, most épp egy teljesen új, élőfüves pályát építenek a településen. A 84 millió forintos beruházásnak sajnos áldozatai is vannak, 9 nyárfát vágtak ki a területen, amelyet ígéret szerint pótolni fognak.

Idén is sikeresen pályázott TAO-forrásokra a gyáli önkormányzat, így folytatódhat a helyi sportpálya fejlesztése. A műfüves focipálya tavalyi építése után ma már egy 90*45 méteres élőfüves játéktér kivitelezése zajlik. Az új beruházás 70 százalékban az MLSZ támogatásából, 30 százalékban pedig önkormányzati forrásból valósulhat meg.

Az Ady utcai sportpályán található élőfüves pálya teljesen új gyepszőnyeget kap, a pálya köré labdafogó háló kerül, környezetét leburkolják, illetve új pályavilágítást is kap a létesítmény. A teljes projekt költsége közel 84 millió forintot tesz ki. A pálya műszaki átadása várhatóan még júniusban megtörténik, így azt még a nyár elején birtokba vehetik a gyáli sportolók, ingyenesen.

Az önkormányzat abban bízik, hogy az élőfüves pálya csökkenti a füves nagy pálya terhelését, így könnyebbé és gazdaságosabbá válik a karbantartás, valamint a bajnoki mérkőzéseken is jobb talaj várja majd a csapatokat.

JOBBIK: Lendületben Gyál 2017 fűrészei

Hiába lesz szép új pálya, vannak, akik szerint nem lenne szabad bármit, gondolkodás nélkül beáldozni egy fejlesztés érdekében. Lakos Péter, Gyál jobbikos képviselője nehezményezte, hogy 9 egészséges fát vágott ki az önkormányzat. A képviselő a Facebookon azt írta, hogy Gyál jegyzője semmit sem tudott a fák kivágásáról, holott arra külön engedélyt kellene kérnie a kivitelezőnek.

Az önkormányzat erre azt reagálta, hogy a 9 nyárfa kivágása indokolt volt, ugyanis azok zavarták az allergiás embereket, a gyökereik miatt pedig nem lehetett rendesen sportolni. Ígéretük szerint a kivágott fák helyére 18 nemesített fát ültetnek.

A kivágott nyárfák (Fotó: Lakos Péter Facebook oldala)

 

A kivágott nyárfa (Fotó: Lakos Péter Facebook oldala)

 

Címlapfotó: A gyáli pálya építése 2017 áprilisában (Forrás: gyal.hu)