Egyre vonzóbbá válik Monor a közép- és nagyvállalkozások körében. A legújabb beruházás várhatóan száz új munkahelyet teremt a városban.

Új gyáregységet épít Monoron az AIRVENT Hungary Kft. A svájci tulajdonosi háttérrel rendelkező vállalat magas minőségű autóbusz- és kamionülések alkatrészeit fogja előállítani a 18 ezres kisvárosban. A beruházásnak köszönhetően több mint száz új munkahely jön létre a településen.

A beruházásról Zsombok László, Monor polgármestere számolt be, aki azt is jelezte, hogy a svájci cég már megvásárolt egy telket az önkormányzattól az Ipar utcában, ahová az új gyáregységet tervezik. A cég a legutóbbi beszámolója szerint közel 2 milliárd forint nettó árbevételt produkált.

Az elmúlt egy évben több vállalkozás is Monort választotta. 2017 novemberében egy megújuló energiatermeléssel foglalkozó társaság jelentette be, hogy napenergiával működő erőművet hoznak létre Monoron, tavasszal pedig egy nemzetközi cég döntött úgy, hogy idehelyezi európai központját, ami 6 milliárdos beruházást jelent a városban.

 

Nyitófotó: A szerződés aláírása az AIRVENT képviselőivel (Fotó: Zsombok László Facebook oldala)