Napelempark épül Monoron

Napenergiával működő erőművet hoznak létre jövőre Monoron. A megújuló enegiatermeléssel foglalkozó társaság 25 évig értékesítheti az így előállított villamosenergiát.

Két monori fotovoltaikus projekttársaság megvásárlásáról írt alá magállapodást az ALTEO Nyrt. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett energetikai vállalat ezzel egy napenergetikai fejlesztésnek teremtette meg a feltételeit, amiről maga a cég adott tájékoztatást weboldalán.

A monori fiókteleppel rendelkező Monsolar Kft. és az IT-Solar Kft. megvásárlásával a projekttársaság egyenként négy-négy 499 kilowattos naperőmű-egység építésére rendelkezik engedélyekkel. Ennek köszönhetően az új tulajdonos ALTEO már 2018-ban megvalósíthatja tervezett beruházásait. A megépülő erőművek 25 évig értékesítik majd a megtermelt villamos energiát.

A projekttársaságok megvétele révén tovább növelhetjük megújuló energiaforrásokat hasznosító erőművi portfóliónkat. A domaszéki projektünk zárása és a monori napelem parkok megvalósulása esetén 6 megawattnyi új fotovoltaikus kapacitással rendelkezünk majd

– nyilatkozta a beruházás kapcsán Ifj. Chikán Attila, az ALTEO vezérigazgatója.

A napenergetikai projekt megvalósítását a szükséges hatósági engedély megszerzését követően lehet majd megkezdeni.

 

(A nyitófotó csupán illusztráció. Forrás: zakzak7 on Visualhunt.com / CC BY)

One thought on “Napelempark épül Monoron

  • 2017-11-25 at 17:18
    Permalink

    Nagyon jó ! A 4-es út mellett láttam a minap egy érdekes alkatrészt az elektromos telep mellett pont erre gondoltam hogy ilyet építenek. Akkor valószínű itt lesz.

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .