Magasházak építése borzolja a kedélyeket Gyömrő egyik lakóparkjában. A lakosság mellett a témában megnyilvánuló helyi közéleti szereplők sem nézik jó szemmel a túlméretesnek tartott épületeket, ennek ellenére egyelőre úgy tűnik, hogy semmi sem állíthatja meg a monstrumok megjelenését.

Lakossági fórumot tartanak kedd délután Gyömrőn a Liget lakóparkban, mert az ott élők a Helyi Építési Szabályzat (HÉSZ) azonnali módosítását követelik egy folyamatban lévő építkezés miatt. A kialakult helyzetről a Gyömrői Hírhatár számolt be először március végén. A hírportál információi szerint Mezey Attila a város alpolgármestere egy Facebook-csoportban arról írt, hogy bár támogatja a Liget lakópark lakosainak álláspontját, de mivel az építési hatóság nem Gyömrőn működik, ezért meg van kötve a kezük.

A városvezetőnek azért kellett reagálnia a kialakult helyzetre, mert a lakóparkban élők egy petícióval fordultak az önkormányzathoz. Ebben úgy fogalmaztak, hogy

Tiltakozunk a Gyömrő Liget lakópark településrészen a városképtől és közvetlen környezetétől is jelentősen elütő és a jelenlegi infrastruktúrát várhatóan káros mértékben megterhelő magasházas (földszint + emeletnél lényegesen magasabb) beruházások kivitelezésével szemben.

Az aggodalom nem alaptalan, ugyanis a város építési szabályzata jelenleg lehetővé teszi az irreálisan magas épületek kivitelezését. A helyiek ezért a szabályok megváltoztatását kérik, amit még az időközi választás előtt szeretnének elérni.

A kérdéssel kapcsolatban lakossági fórumot tartanak a településen. 2017. április 11-én, kedden 17:30-tól a város házasságkötő termében egyeztetnek a lakókkal a település vezetői.

 

(Fotó: a cikkben szereplő épület látványterve Forrás: ingatlan.com – Gyöngyszem Ingatlaniroda)