Elege lett a gyömrőieknek a helyi posta zsúfoltságából, ezért aláírásgyűjtés kezdődött a településen annak érdekében, hogy végre pozitív változások történjenek. A korábbi tárgyalások rendre zsákutcába futottak.

A gyömrői postahivatal hosszú évek óta az egyik legtöbbet kritizált szolgáltatás a településen. A Táncsics úton működő épületet már rég kinőtte az aktívan duzzadó város, a hivatal nem tudja megfelelő színvonalon kiszolgálni a 18.000 fős lakosságot. Nemrég a posta kézbesítésével kapcsolatban is problémákat jeleztek Gyömrőn és országosan egyaránt.

A korábbi városvezetés rendre zsákutcába futott, amikor a Magyar Posta vezetésénél lobbizni próbált, évekig nem sikerült érdemi előrelépést elérniük. Hosszú csend után végül az időközi választás egyik jelöltje volt az, aki zászlójára tűzte a tárgyalások újraindítását. Békefi Miklós felvetése után a napokban Mezey Attila, Gyömrő új polgármestere is napirendre vette a témát, aki most petíciót indított annak érdekében, hogy megfelelő lakossági támogatással kezdhessék újra az egyeztetéseket. A városvezető saját Facebook oldalán úgy fogalmazott:

két irány látszik járhatónak: az egyik a jelenlegi épület bővítése, a másik egy új postahivatal megnyitása a város másik részén.

Békefi üdvözölte a polgármester lépését, azonban a tárgyalások várhatóan most sem lesznek egyszerűek, hiszen a Magyar Posta korábban még úgy sem akarta bővíteni szolgáltatását, hogy ahhoz ingyenes használatra kaptak volna egy helyiséget, és a közüzemi kiadásoknak is csak a felét kellett volna fizetniük.

A petíciót egyébként ITT bárki aláírhatja.