Kiakadtak a gyömrőiek a helyi Postára

Elege lett a gyömrőieknek a helyi posta zsúfoltságából, ezért aláírásgyűjtés kezdődött a településen annak érdekében, hogy végre pozitív változások történjenek. A korábbi tárgyalások rendre zsákutcába futottak.

A gyömrői postahivatal hosszú évek óta az egyik legtöbbet kritizált szolgáltatás a településen. A Táncsics úton működő épületet már rég kinőtte az aktívan duzzadó város, a hivatal nem tudja megfelelő színvonalon kiszolgálni a 18.000 fős lakosságot. Nemrég a posta kézbesítésével kapcsolatban is problémákat jeleztek Gyömrőn és országosan egyaránt.

A korábbi városvezetés rendre zsákutcába futott, amikor a Magyar Posta vezetésénél lobbizni próbált, évekig nem sikerült érdemi előrelépést elérniük. Hosszú csend után végül az időközi választás egyik jelöltje volt az, aki zászlójára tűzte a tárgyalások újraindítását. Békefi Miklós felvetése után a napokban Mezey Attila, Gyömrő új polgármestere is napirendre vette a témát, aki most petíciót indított annak érdekében, hogy megfelelő lakossági támogatással kezdhessék újra az egyeztetéseket. A városvezető saját Facebook oldalán úgy fogalmazott:

két irány látszik járhatónak: az egyik a jelenlegi épület bővítése, a másik egy új postahivatal megnyitása a város másik részén.

Békefi üdvözölte a polgármester lépését, azonban a tárgyalások várhatóan most sem lesznek egyszerűek, hiszen a Magyar Posta korábban még úgy sem akarta bővíteni szolgáltatását, hogy ahhoz ingyenes használatra kaptak volna egy helyiséget, és a közüzemi kiadásoknak is csak a felét kellett volna fizetniük.

A petíciót egyébként ITT bárki aláírhatja.

One thought on “Kiakadtak a gyömrőiek a helyi Postára

  • 2017-06-06 at 19:39
    Permalink

    Sokáig küzdöttünk azzal a “városvezetéssel”, akik minden tiltakozásunk ellenére növelték meg mesterségesen a lakossági létszámot több ezerrel! S ha már ezt tették, ott volt a Táncsics úti “kiskastély” területe, -ami szintén műemlék épület volt, s az önkormányzat bontatta le- erre a célra, mivel a Simon Mihály térrel a parkolási gond is megoldható lett volna! A magáncélú 11 lakás+ 4 üzlet pedig jobban bele illett volna a jelen Posta területén a Városképbe, mint a családi házas terület, s életvitel újabb szétzúzásával! De az előző “városvezetésnek” nem az itt élők “jóléte” volt a fontos eddig sem! A mostani pedig nem tesz semmit az ellen, amit együtt valósítottak meg! Nagyobb változás, erősebb lakossági összefogás kell ahhoz, hogy itt bármi is történjen!

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .