Minden harmadik magyar tervez utazást a pünkösdi időszakban. Az előttünk álló hosszú hétvégén a szállodai foglalások száma is jelentősen megnő.

A fenti megállapításokat az Oszkar.com Telekocsi rendszer üzemeltetője írta az MTI-nek. Felmérésük szerint sokan majd csak az utolsó pillanatban döntenek programjukról. A legtöbben Budapestről indulnak, és várhatóan Miskolc, Pécs és Nyíregyháza felé veszik az irányt. Az utazni indulók sem szánnak sokat az ünnepekre, fejenként mindössze 20 ezer forintból szeretnék kihozni a hétvégét. Az otthonmaradók egytizede azonban munkával tölti a júniusi hosszú hétvégét.

A pünkösdi időszakra vonatkozóan a Szállás.hu is kutatást végzett, adataik szerint 30 százalékkal nő a foglalások száma a hosszú hétvégén egy átlagos június eleji hétvégéhez képest. Az útra kelők többsége Siófokon, Egerben és Szegeden tölti a hosszú hétvégét, sokan utaznak Budapestre és Hajdúszoboszlóra is. A felmérésből az is kiderül, hogy a magyarok átlagosan 2 napot fordítanak a felüdülésre, és egy szállásfoglalásra átlagosan 40 ezer forintot költenek.