Mobiltelefonnal készített kisfilmeket versenyeztetnek Maglódon. A MoKa! szervezői azt szeretnék, ha a telefonok nyomogatása nem csupán céltalan tevékenység lenne a fiatalok életében.

A mostani szülői trendekkel szembe menve Maglód egy olyan hely, ahol arra sarkallják a fiatalokat, hogy szabad idejükben nyomogassák minél többször mobiltelefonjukat. Természetesen nem arról van szó, hogy a településen ne támogatnák a klasszikus szabadidős tevékenységeket, csupán egy remek kezdeményezés áll a háttérben.

Idén második alkalommal tartják meg a településen a MoKa! elnevezéssel futtatott mobiltelefon kamerájával készült alkotások versenyét. Az eseményt 2017. szeptember 23-án, szombaton tartják a 9-ik Hídfeszt keretein belül.

Mi az a MoKa!?

A mobiltelefon kamerájával készült alkotások versenyének célja az, hogy kihasználva a fiatalok szokásait kreatív tevékenységre bírják őket. A versenyre bárki benevezhet, aki erőt és kedvet érez magában arra, hogy saját telefonjával kisfilmet forgasson. A szervezők azt is elfogadják, ha valaki inkább a fotózás világában érzi otthon magát, és néhány jól sikerült képből készít videós összeállítást. Az alkotásokat fel kell tölteni valamilyen internetes videómegosztóra (Pl.: YouTube, Videa stb.), majd a kisfilm linkjét el kell küldeni a mokafeszt@gmail.com címre. A legjobbak számára értékes nyereményeket ígérnek, sőt, a maglódi iskolába járó diákok jó eséllyel pályáznak egy ötös osztályzatra is.

A versenyt a Maglódi Amatőrök a Kultúráért Egyesület (MAGAM) szervezi, amelyen természetesen bárki részt vehet. A nevezés feltételeit a MoKa! Facebook oldalán lehet majd olvasni.

 

(Photo via VisualHunt.com)