Első osztályú csapatok találkoznak Üllőn. Augusztus utolsó napján a Dunaszerdahely és a Diósgyőr méri össze erejét a városi sportpályán.

Az egyik legnépszerűbb felvidéki csapat tart edzőmérkőzést Üllőn. A szlovák első osztályban játszó FC DAC 1904 együttese augusztus 31-én, csütörtökön délután méri össze erejét a Diósgyőrrel az Üllői Városi Sporttelepen. A 17 órakor kezdődő találkozót mindét csapat komoly felkészülési meccsnek tekinti, amelyre azért van lehetőségük, mert a világbajnoki selejtezők miatt épp szünetel a bajnokság.

Bár a játék bizonyára a semleges szurkolóknak is szórakozást jelenthetne, azonban a találkozót zárt kapuk mellett kell megtartani. A nemzetközi találkozókra vonatkozó szabályok szerint a mérkőzéseket 14 nappal előre be kell jelenteni a rendőrség és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) részére, amire ezúttal nem volt lehetőség.

Míg a Dunaszerdahely Szlovákiában, addig a Diósgyőr a magyar bajnokságban áll jelenleg a tabella negyedik helyén. A DAC a magyarok egyik szimbólumává vált Felvidéken, a média azután kezdett el a csapattal komolyabban foglalkozni, miután szokássá vált, hogy mérkőzéseik előtt a szurkolók rendre eléneklik az Ismerős Arcok együttes Nélküled című számát. Üllőn sajnos nem csendülhet majd fel a sokak által ismert dal.

 

(Fotó: nemzetisport.hu – Koncz György)