Egy péceli lány az év hőse

Hétszázhetvenezer forintot talált egy péceli lány, de bebizonyította, hogy ő még ettől is gazdagabb. Erkölcsileg. Ugyanis a kisebb vagyont visszaadta a gazdájának.

Minden bizonnyal egy péceli lány érdemli ki eddig az év hőse díjat. Móricz Krisztina olyat tette, amit sajnos nem sokan tesznek. A Bors napilap arról írt, hogy a fiatal lány egy családi mozizás után egy pénztárcát talált a lépcsőn. Először a félhomályban ettől nem látott többet, de amikor kiment a fényre felfedezte, hogy 770 ezer forint készpénz, két bankkártya, jogosítvány és személyi igazolvány van a tárcában.

Ekkor azt tette, ami egy becsületes emberhez illik: azonnal elkezdte keresni a pénztárca tulajdonosát. Azonban sem a tudakozón, sem az interneten keresztül nem találta meg az illetőt, így meghagyta saját elérhetőségét a mozi munkatársainál.

A nagy összeg tulajdonosa rövid időn belül hívta őt, aki a találkozó után elmesélte, hogy a cégének kellett volna másnap befizetnie a pénzt, amit akkor hagyott el, amikor két gyermekével beült mozizni. Hiába próbálta rendezni „tartozását” Móricz Krisztinának, a péceli lány nem várt jutalmat a tárcáért cserébe. Végül abban maradtak, hogy a pénztárca tulajdonosa meghívja Krisztinát és családját egy közös ebédre.

Abban talán mindenki egyetérthet, hogy a péceli hős ezzel a cselekedetével sokkal többet nyert egy ebédtől. Íme, ő az:

Móricz Krisztina

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .